Мексиканка и нейният партньор бяха осъдени в Испания за кражба на

...
Мексиканка и нейният партньор бяха осъдени в Испания за кражба на
Коментари Харесай

Осъдиха крадци на вино за милиони долари в Испания

Мексиканка и нейният сътрудник бяха наказани в Испания за кражба на вино на стойност 1.7 милиона $, оповестява Българска телеграфна агенция.

Двойката се насладила на 14-степенна вечеря в фамозния ресторант на хотел 'Атрио " в Западна Испания и след обиколка с екскурзовод на избите му, откраднала оттова 45 бутилки от най-изисканите виновност в света.

Жената и нейния съизвършител от румънско-нидерландски генезис, бяха наказани надлежно на четири и на четири и половина години затвор, заяви през днешния ден съдът в град Карерас.

Също по този начин те би трябвало да заплатят обезщетение на застрахователи на стойност над 750 000 евро (799 000 долара), се споделя в изказване на съда, в което подсъдимите се загатват единствено с имената Татяна и Естанислао.

29-годишната мексиканка, която съгласно в. " Паис " е взела участие в конкурс за хубост в родината си, се е записала в хотел " Атрио " през октомври 2021 година, употребявайки подправен швейцарски паспорт. Тя е пристигнала единствено с една раница, която съгласно чиновник на хотела е била доста лека. Заедно с 47-годишния ѝ съизвършител, дошъл по-късно в хотела, те са поръчали 14-степенна вечеря в ресторанта на хотела, след което се присъединили в обиколка с гид на винарските му мазета.

Малко след два часа след среднощ дамата е поръчала обслужване по стаите, с цел да отвлече вниманието на служителя, който е бил нощна промяна, до момента в който сътрудникът ѝ отишъл да открадне от рецепцията електронен ключ за избата. Мъжът е съумял да се промъкне в избата и да изпълни раницата на дамата и две спомагателни торби с 45 бутилки вино, измежду които е имало и бутилка от годишна продукция от 19 в. на стойност 350 000 евро.

Двойката е напуснала хотела призори и бързо е избягала от Испания. След деветмесечно гонене из Европа обаче двамата са били арестувани от гранична полиция, до момента в който са се опивали да преминат от Черна гора в Хърватия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР